Andrian Candu candidează la alegerile prezidențiale

1 Septembrie 2020

Andrian Candu este candidatul Partidului Politic PRO MOLDOVA pentru alegerile prezidențiale din 1 noiembrie curent. Decizia a fost luată astăzi la ședința Consiliului Național Politic al formațiunii. 


Andrian Candu a menționat că scopul său este ca oamenii să aibă de câștigat în urma acestui scrutin. „Republica Moldova și cetățenii au de câștigat numai dacă pierde Igor Dodon, un politician expirat care ne face să roșim la fiecare apariție. Actualul președinte a reinterpretat funcția de șef de stat după bunul său plac, încălcând sistematic Constituția, ignorând nevoile oamenilor și interesul național. Atunci când un candidat la fotoliul de președinte promite drumuri, salarii și creștere economică, acesta fie este mincinos, fie este uzurpator. Niciuna dintre aceste opțiuni nu este acceptabilă într-o țară care-și respectă cetățenii. În această campanie, luptăm pentru normalitate și o nouă șansă pentru relansarea Moldovei”, a declarat Andrian Candu. 

„Am demonstrat că nu mă interesează beneficiile puterii, atunci când am mers în opoziție și nu am acceptat coaliția anti-populară a lui Dodon. Guvernarea condusă de președintele Dodon continuă să-și facă de cap și să-și bată joc de oameni. Următorul lucru pe care avem datoria morală să-l facem este să-I dăm afară așa încât nici urmă de-a lor să nu rămână. Împotriva lui Dodon, înseamnă PRO MOLDOVA”, a precizat Andrian Candu.


Andrian Candu a fondat în iunie curent, împreună cu un grup de deputați, Partidul Politic PRO MOLDOVA, în urma scindării PDM, cauzată de decizia acestuia de a deveni formațiune satelit al PSRM. Andrian Candu a deținut anterior funcțiile de viceprim-ministru, ministru al Economiei și președinte al Parlamentului. În calitate de ministru a dat startul construcției gazoductului Iași-Ungheni ca răspuns la criza energetică, a venit cu soluții pentru mediul de afaceri pe perioada embargoului impus de Federația Rusă. A promovat și a susținut activ reducerea facilităților pentru demnitarii în demisie, a fost unul dintre promotorii proiectelor legate de integritate, promovând prin norme legislative transparența averilor demnitarilor și funcționarilor. Una dintre preocupările constante ale lui Andrian Candu a fost crearea unui cadru favorabil venirii marilor investitorilor străini în Moldova.