Andrian Candu către Dodon: „Dacă vedeți că tot ce faceți iese strâmb, plecați”

8 Mai 2020

„Facem apel către toate forțele pro-occidentale, către toate fracțiunile parlamentare și deputații din majoritate, care își iubesc țara și cărora le pasă de cetățeni să ne unim pentru a trimite în istorie această guvernare infectă”, a declarat președintele PRO MOLDOVA, Andrian Candu.

„Ajunge ca Dodon cu gașca lui să țină Moldova, credința și valorile ei în mocirla pe care au creat-o. Ultimele două luni, întreaga societate a înțeles că actuala guvernare este ineficientă, egoistă, concentrată pe propriile interese și ignorantă în raport cu oamenii”, a spus Andrian Candu. 

Liderul PRO MOLDOVA a punctat rateurile guvernării din ultima perioadă, situația dezastruoasă din medicină,  economie, zero soluții pentru oamenii care și-au pierdut veniturile, atitudinea iresponsabilă în raport cu conaționalii din diasporă, tinerii care urmează să susțină BAC-ul, amenzi disproporționate, abuzive și aplicate selectiv, intimidări și atacuri asupra judecătorilor, presei, izolare internațională, abordare obraznică și ignorantă în raport cu UE, epopeea rușinoasă legată de ajutorul din partea României și atitudine arogantă, neprofesionistă a guvernării în raport cu întreaga societate.

Experiența de ieri a arătat că, atunci când opoziția lucrează cot la cot, iar oamenii dau dovadă de curaj și respect pentru statul de drept, rezultatele sunt peste așteptări, a spus Andrian Candu. Potrivit lui, guvernarea de neprofesioniști și nesimțiți trebuie dată jos imediat. El a mulțumit colegilor din Parlament care au răspuns apelului de formare a unui bloc anti-guvernamental și s-a adresat cu o chemare către președintele Dodon și Guvernul pe care îl controlează: „Dacă vedeți că tot ce faceți iese strâmb, plecați”. 

PRO MOLDOVA a lansat un apel public către fracțiunile parlamentare și deputații de bună credință din majoritatea parlamentară pentru a forma un bloc anti-guvernamental. Patru deputați din majoritatea parlamentară au răspuns apelului și au părăsit în această dimineață PDM, unul dintre partidele aflate la guvernare.