Andrian Candu, către oamenii PRO MOLDOVA - uniți în dorința de schimbare, ieșim duminică la protest

5 Decembrie 2020

Noi toți, foarte diferiți, dar uniți în dorința de schimbare, ieșim duminică la protest. Vă îndemn pe toți, membrii, simpatizanții ai PRO MOLDOVA, și nu doar, să ieșim duminica în Piața Marii Adunări Naționale să oprim tentativa de uzurpare a puterii în stat, a declarat Andrian Candu, președintele PRO MOLDOVA.

Potrivit lui, evenimentele din ultima perioadă au lovit întreaga societate, democrația, statul de drept și imaginea țării noastre.

Voi știți cum se trăiește în Moldova. Vedeți că banii munciți din greu se fac tot mai puțini, că aproape nu au mai rămas prieteni sau rude care nu au trecut sau nu trec acum prin COVID și pentru care ne rugăm să se facă bine și să nu rămână cu sechele pentru restul vieții. Vedeți că, în timp ce fiecare dintre noi luptă pentru viață, Dodon și acoliții săi își fac de cap în Guvern și în Parlament.  Am zis în primăvară că este momentul să facem front comun împotriva pandemiei, dar ne-am trezit cu lupte politice, cu legi care atentează la limba noastră, la libertate și bunăstarea noastră”, a spus Andrian Candu.

PRO MOLDOVA  a început lupta prezentând soluții, dar căpetenia regimului, Igor Dodon, a demonstrat că-i pasă numai de propriul confort și de putere. Stabilitatea despre care vorbește Dodon a însemnat două guverne într-un an, izolare internațională, sute de mii de șomeri, copii neșcolarizați, bătrâni lăsați în voia sorții, dezlănțuirea pandemiei și mii de vieți pierdute. Lupta noastră a culminat la 15 noiembrie, când majoritatea oamenilor a ales schimbarea. Cu toate acestea, Dodon nu vrea să plece, el vrea să se răzbune pentru că a pierdut fotoliu de șef. Dodon vrea să arate întregii societăți că suntem slabi, neorganizați și că poate să-și păstreze puterea. Să-i arătăm că suntem mulți, uniți și ne putem apăra țara”, a declarat Andrian Candu, făcând apel la societate să iasă duminică, 6 decembrie, ora 11:00, în PMAN, la protest.

Totodată, PRO MOLDOVA face apel către toți participanții la protestul de duminică să respecte măsurile de protecție pentru perioada pandemică, să poarte corect masca și să respecte distanța socială. Cei care, din motive de sănătate, nu vor putea veni în Piață, sunt rugați să fie alături de protestatari pe rețelele de socializare.