Andrian Candu s-a întâlnit cu Dritan Taulla, șeful Misiunii Internaționale de Observarea a Alegerilor ENEMO

15 Octombrie 2020

Comportamentul discriminator al Comisiei Electorale Centrale și decizia abuzivă de a refuza înregistrarea lui Andrian Candu în cursa pentru alegerile prezidențiale, au fost subiectele unei întrevederi a liderilor PRO MOLDOVA cu domnul Dritan Taulla, șeful Misiunii Internaționale de Observarea a Alegerilor ENEMO (Rețeaua Europeană a Organizațiilor de Monitorizare a Alegerilor). La întrevedere a participat și secretarul general PRO MOLDOVA Vladimir Cebotari.


Andrian Candu l-a informat pe interlocutor său că PRO MOLDOVA va apăra la CtEDO dreptul celor 25 mii de oameni care au semnat pentru ca Andrian Candu să candideze la alegerile prezidențiale 2020.  

„Membrii CEC au dat dovadă de un comportament discriminator și sfidător. Asta în condițiile în care altor doi candidați li s-a permis verificare minuțioasă a tuturor semnăturilor, fapt care a scos la iveală mai multe erori ale sistemului automatizat de verificare. Noi am depus o cerere repetată ca să se aplice aceeași regulă și în cazul nostru, dar solicitarea ne-a fost respinsă”, a declarat Andrian Candu la întrevedere.

În lumina celor descrise, PRO MOLDOVA consideră că acest scrutin este deja fraudat, prin neînregistrarea unui candidat incomod, prin campania începută înainte de vreme și cu cheltuieli neraportate din partea anumitor candidați, dar în primul rând, prin încălcarea drepturilor fundamentale ale omului și prevederile Constituției.