Andrian Candu va merge la Curtea Supremă de Justiție

28 Septembrie 2020

„Este o mare dezamăgire decizia de astăzi a Curții de Apel, însă nedreptatea ridicată la rang de lege ne face și mai determinați în lupta pentru o republică nouă, curățată și cu lecțiile învățate”, a declarat președintele PRO MOLDOVA după ce Curtea de Apel a lăsat în vigoare decizia CEC prin care a fost respins cererea de înregistrare a lui Andrian Candu în calitate de candidat la funcția de președinte al Republicii Moldova.

Andrian Candu a menționat că va ataca decizia la Curtea Supremă de Justiție și dacă va fi nevoie la CEDO în condițiile în care autoritățile acționează la comandă ignorând opțiunea declarată a 18 mii de cetățeni, recunoscuți oficiali de CEC că au semnat pentru candidatul Candu.

Sergiu Sîrbu, președintele grupului pentru colectarea semnăturilor PRO CANDU, a atras atenția că instanța a încălcat termenii legali pentru examinarea contestării, astfel lăsând și mai puțin timp pentru ca PRO MOLDOVA să-și facă dreptate. „Suveranitatea poporului este substituită tot mai des ultima vreme, instituțiile și-au asumat abuziv rolul de a decide cine să participe la alegeri și cine este indizerabil”, a declarat Sîrbu.De menționat că ședința Curții de Apel s-a desfășurat în trei reprize, iar autoritatea electorală nici în instanță nu a reușit în timp util și în volum complet să aducă probe că ar exista probleme cu listele de subscripție ale candidatului PRO MOLDOVA. În aceste condiții, ne rezervăm dreptul de a insista asupra caracterului politic și non-juridic al deciziilor luate în cazul lui Andrian Candu.

PRO MOLDOVA va fi activ în campania electorală, chiar dacă la indicația directă a actualului președinte candidatul Andrian Candu a fost abuziv și nemotivat exclus din cursa electorală. Vom demasca abuzurile, minciunile și ilegalitățile autorităților actuale și vom fi alături de oameni pentru a-i ajuta să facă o alegere corectă.