Andrian Candu: Interesele partidelor trebuie lăsate deoparte. Este nevoie de instituirea unui guvern eficient și profesionist pentru care interesele oamenilor și ale țării să primeze

13 Mai 2020

Interesele partidelor trebuie lăsate deoparte, singurul lucru care contează la această oră este să dăm o șansă statului de drept și țării pentru a depăși criza prin instituirea unui guvern eficient și profesionist pentru care interesele oamenilor și ale țării să primeze, a declarat Andrian Candu, liderul PRO MOLDOVA. 

La această oră, avem un Guvern subordonat președintelui Dodon și intereselor politice ale viitorului candidat la președinție. Potrivit lui Candu, interesele oamenilor și ale țării nu sunt pe agenda Guvernului și majorității parlamentare, iar această situație este un lux pe care nu ni-l putem permite într-un an de criză în sănătate, economie și a unui stat în prag de colaps social. 

„Noi avem nevoie de un prim-ministru apolitic, integru și cu autoritate în societate, care să vină la Guvern cu o echipă de profesioniști, dedicată agendei adevărate a țării și necesităților oamenilor. Pentru aceasta am făcut apel la opoziția parlamentară, nu pentru că aș vrea să facem alianțe sau coaliții. Nu vrem alianțe noi, nu vrem posturi, nu vrem indulgență, vrem să ne așezăm împreună, să decidem de comun acord cum demitem guvernul, cum investim un nou executiv, care sunt acțiunile prioritare pentru perioada de criză, ce facem să ajutăm oamenii și economia, cum scoatem țara din izolare internațională și recuperăm încrederea partenerilor de dezvoltare. Aceste subiecte sunt pe  ordinea de zi a tuturor oamenilor care înțeleg că s-a mers prea departe și s-a acționat incompetent și iresponsabil, iar nota de plată trebuie să o plătim noi toți”, a precizat Andrian Candu. 

Săptămâna trecută, PRO MOLDOVA a lansat un apel pentru acțiune către toate forțele de opoziție din Parlament, precum și pentru deputații de bună credință din majoritatea parlamentară pentru solidarizare și acțiuni comune în condițiile unei guvernări slabe și iresponsabile.