Andrian Candu: Legea nu se fentează

23 Aprilie 2021

PRO MOLDOVA condamnă tentativele de fentare a legilor prin decizii ilegale, abuzive, întârziate și foarte periculoase, cum este Hotărârea privind anularea prin retragere parțială a Hotărârii Parlamentului nr. 121 din 16 august 2019 privind numirea unui judecător al Curții Constituționale, votată astăzi de majoritatea parlamentară actuală.

„Nu am votat această hotărâre deoarece s-a votat o invenție, o perversiune juridică. Doi se bat și al treilea, cetățeanul, pierde. Nicio soluție în educație, sănătate, părinți, imunizare, discutăm numai populisme și chestiuni științifico-fantastice. Știm bine care este sursa revelației socialiștilor, dar trebuie să se resemneze cu dizolvarea Parlamentului”, a spus președintele PRO MOLDOVA Andrian Candu.


PRO MOLDOVA atenționează că actele de numire sunt consumate și nimeni nu are dreptul să atenteze la inamovibilitatea membrilor Curții Constituționale. Numirea respectivă, cu adevărat a fost rezultatul unui târg între socialiști și blocul ACUM, care nu au numit candidații care au câștigat concursul pentru Curtea Constituțională, dar au numit doi exponenți politici. Cu toate acestea, numirea s-a produs. Decizia de astăzi ar putea declanșa efectul dominoului, deoarece se atentează la integritatea instituțiilor, fiind pusă în pericol securitatea juridică a statului.

Legea poate fi schimbată, dar nu fentată, a spus Andrian Candu. El a menționat că sunt evidente supărările socialiștilor, dar supărările politice, propriile gafe și eșecuri nu trebuie acoperite prin decizii riscante.