Coaliția Dodon-Șor a votat astăzi pentru creșterea inflației, a prețurilor, pentru o nouă limbă de stat și pentru divizarea societății

16 Decembrie 2020

„Coaliția Dodon-Șor a votat astăzi pentru creșterea inflației, a prețurilor, pentru o nouă limbă de stat și pentru divizarea societății. Acestea sunt prioritățile electorale ale deputaților din noua majoritate parlamentară și nu au nimic în comun cu agenda oamenilor obosiți și sărăciți de pandemie și spectacole politice”, a declarat Andrian Candu, liderul PRO MOLDOVA după ce a anunțat boicotarea ședinței Parlamentului.

Potrivit lui, este populist să spui că datoria din buget va fi iertată prin legea miliardului, în lipsa oricăror analize, fără discuții cu Guvernul, fără discuții cu partenerii externi. Această lege va duce la decapitalizarea Băncii Naționale a Moldovei, fapt ce va trebui să fie acoperit cu emisii noi de bani. În consecință, vom avea inflație și creștere a prețurilor deja în următoarele luni.

„Deputații vorbesc despre limbă, istorie, încercând să camufleze dorința de a ridica limba rusă la nivelul limbii române în instituțiile și serviciile publice, în presă, precum și în viața de zi cu zi”, a declarat Andrian Candu, menționând că, prioritățile cetățenilor țării sunt altele, iar acest lucru s-a văzut inclusiv prin protestul agricultorilor din această dimineață.

Pe tot parcursului anului, PRO MOLDOVA a luptat cu incompetența, incoerența, ineficiența și lipsa de integritate a guvernului lui Dodon. Au fost aduse critici și soluții, ignorate cu aroganță de Guvernul Chicu, care venea în Parlament doar pentru a blama opoziția. Din aceste considerente, având o poziție critică față de Guvern și o serie de probleme invocate până acum în legătură cu prestația executivului, grupul parlamentar PRO MOLDOVA va examina textul moțiunii, înaintată astăzi de colegii din Parlament, după care va fi anunțată poziția față de document.

Ordinea de zi a Parlamentului nu a inclus niciunul dintre proiectele PRO oameni propuse de opoziție. În schimb, pe agendă, și-a găsit loc legea anti-propagandă.

„În lipsa unei evaluări a efectelor legii anti-propagandă, care, după părerea noastră, a fost benefică atât pentru societate, cât și pentru dezvoltarea produselor autohtone, noua majoritate parlamentară anulează legea, care readuce retorica agresivă externă în casele oamenilor”, a menționat Candu.

Amintim că, grupul parlamentar PRO MOLDOVA a decis boicotarea ședinței Parlamentului, după aprobarea ordinei de zi electorale de către coaliția majoritară.