CSJ a declarat inadmisibil recursul PRO MOLDOVA

3 Octombrie 2020


Justiția din R.Modova și-a reconfirmat astăzi loialitatea pentru regimul Dodon. Curtea Supremă de Justiție a declarat inadmisibil recursul depus de PRO MOLDOVA în legătura că neînregistrarea lui Andrian Candu în cursa pentru alegerile prezidențiale. A fost respinsă și cererea noastră privind ridicarea excepției de neconstituționalitate! 


PRO MOLDOVA condamnă maniera flagrantă în care formațiunea noastră  a fost lăsată înafara exercițiului electoral din 1 noiembrie. Continuăm să credem că a fost un act disperat desprins din teama guvernării față de puterea PRO MOLDOVA.


Așteptăm decizia motivată după care vom lansa procedura de apărare la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului. Suntem ferm convinși că decizia CEC a fost abuzivă și lipsită de logică, darămite de temei juridic, prin urmare suntem încrezători că vom avea câștig de cauză. 


Vom cere ca prejudiciiile să fie achitate de către decidenții care au organizat acest act de ilegalitate față de PRO MOLDOVA și față de cei 25 de mii de cetățeni care au semnat pentru candidatul desemnat Andrian Candu.