DECLARAȚIA Congresului de constituire a Partidului Politic „PRO MOLDOVA”

21 Iunie 2020

Chișinău, 10 iunie 2020

  Noi, delegații Congresului de constituire a Partidului Politic „PRO MOLDOVA” constatăm că Republica Moldova retrăiește o criză morală, economică și sanitară profundă. 

  Țara este administrată de persoane fără verticalitate, fără viziune și în interesul unei singure persoane. 

  Sărăcia și disperarea cetățenilor Republicii Moldova au atins cote maxime, în ultimul an. 

  Guvernul și Parlamentul au fost transformate în instrumente de luptă politică, fiind excluse din procesul de luare a deciziilor. 

  Republica Moldova a ajuns în izolare internațională din cauza politicii externe incoerente și a demnitarilor servili președintelui Igor Dodon. 

  În acest context, a devenit evidentă necesitatea apariției unui nou partid politic PRO MOLDOVA, un partid modern de centru-dreapta, care luptă pentru o Moldovă prosperă și justă pentru fiecare.

  PRO MOLDOVA a unit energia oamenilor care  cred în libertate individuală, în responsabilitate și solidaritate.

  Noi, membrii PRO MOLDOVA, punem accent pe muncă, ca sursa prosperității în societate.  

  Susținem o economie socială de piață, al cărei rol este să genereze bunăstare și dezvoltare pentru fiecare moldovean.

  Milităm pentru relații bazate pe respect, decență și cooperare cu toți vecinii noștri.

  Luptăm pentru ca sănătatea și educația să fie de calitate și accesibile pentru toți locuitorii țării. 

  Ne pronunțăm pentru un stat de drept, în care toate ramurile puterii cooperează în favoarea cetățeanului și sunt independente.

  Susținem parteneriatul dintre autoritățile centrale și locale și ne pronunțăm pentru descentralizare și creșterea capacității administrative la nivel local.

  Acţiunile PRO MOLDOVA sunt îndreptate spre resetarea sistemului politic în cadrul unor alegeri parlamentare anticipate și oferirea unor proiecte de țară, care să asigure dezvoltarea durabilă și integrarea europeană a țării. 

  În perspectiva alegerilor prezidențiale din 2020, PRO MOLDOVA va avea o poziție pragmatică care să ofere ţării şansa pentru o nouă republică.  

  PRO MOLDOVA are misiunea de a reabilita valorile democratice și vine cu o o echipă pregătită să asigure implementarea reformelor în economie, administrația locală, sănătate, educație și justiție.

  Noi, delegaţii la Congresul  de constituire a Partidului Politic PRO MOLDOVA, credem cu tărie că, prin muncă și responsabilitate, prin investiții și respect pentru democrație și stat de drept, Republica Moldova poate face pasul decisiv spre dezvoltare.