Îndemnul liderului PRO MOLDOVA, Andrian Candu, cu privire la alegerile din 1 noiembrie: „Votăm pe oricine, numai nu pe Dodon!”

30 Octombrie 2020

Toți candidații înscriși în cursa electorală au picat testul sincerității lansat de PRO MOLDOVA - niciun candidat la alegerile prezidențiale care are reprezentanți în Parlament nu a răspuns invitației de a-și vota promisiunile electorale înainte de alegeri. În cele din urmă, liderul PRO MOLDOVA a îndemnat cetățenii să meargă la vot și să aplice ștampila în dreptul oricărui candidat, numai nu pentru Igor Dodon.


„Votați pe oricine numai nu pe Igor Dodon. Această năpastă - Igor Dodon - trebuie să plece!”, a declarat liderul PRO MOLDOVA, Andrian Candu în cadrul unei transmisiuni LIVE pe facebook.


Înafară de îndemnul său, președintele partidului a atras atenția că, în culisele alegerilor prezidențiale, Igor Dodon face jocuri murdare pentru a-și crea o majoritatea parlamentară care să-i asigure continuitatea în caz că pierde alegerile.


„Între timp se fac jocuri. Se acționează prin întuneric. În timp ce noi privim show-uri cu candidați care vin sau nu vin la dezbateri, în Parlament se acționează prin întuneric. Igor Dodon încearcă să își creeze o majoritate, astfel încât, dacă pierde alegerile, el să poată conduce cu ajutorul ei”, a declarat Andrian Candu.


Cu acest prilej, Andrian Candu, a adresat un mesaj deputaților:


„Verticalitatea, onoarea, demnitatea ar trebui să fie caracteristice și deputaților. Jocurile de culise nu sunt cele mai nobile. Vă îndemn să fiți sinceri cu voi înșivă și să vă gândiți bine înainte de a-i da o a doua viață acestui regim infect”, a declarat Candu. 


Despre infectarea sa cu virusul COVID-19, președintele PRO MOLDOVA a spus că urmează tratament la domiciliu pentru care a cheltuit deja circa 3500 de lei. Asta în condițiile în care Ministerul Sănătății afirmă că un tratament la domicliu nu depășește 300 de lei. 


În același timp, Andrian Candu a atras atenția la faptul că CEC riscă să-i încalce și dreptul de a alege, după ce nu l-a înregistrat în cursa electorală. Persoanele aflate în carantină la domiciliu, diferit de viza de reședință din buletinul de identitate, nu pot solicita urna mobilă pentru a vota. Președintele PRO MOLDOVA a sesizat conducerea CEC cu referire la acest subiect, solicitând ca, în 2 zile rămase până la alegeri, Comisia să identifice soluția care să ofere posibilitatea tuturor alegătorilor să-și exercite dreptul la vot.