Noua majoritate parlamentară împarte funcții și caută vinovați, în timp ce țara se sufocă de probleme

4 Decembrie 2020

„În timp ce țara este în colaps, după spectacolul de ieri, Parlamentul discută azi despre funcții. Este clar că Parlamentul trebuie dizolvat și organizate urgent alegeri anticipate”, a declarat președintele PRO MOLDOVA Andrian Candu.

„Avem probleme grave, sistemul medical este supraîncărcat, numărul persoanelor infectate este periculos de mare, economia este într-o criză fără precedent. În acest timp, agenda Parlamentului impusă ieri de noua majoritate a ridicat sensibilități și riscă să divizeze și mai mult societatea. Ce s-a întâmplat ieri a fost criticat de UE, SUA și toți oamenii de bună credință din această țară. După deciziile nesăbuite ale noii majorități, suntem în pericol de izolare internațională. În aceste condiții, este clar că FMI își va spune cuvântul și toate aceste decizii adoptate cu încălcarea procedurilor și a bunului simț vor fi contestate la Curtea Constituțională și trebuie taxate politic”, a precizat Andrian Candu.

Grupul parlamentar PRO MOLDOVA a sperat că, azi, Parlamentul se va concentra pe situația din țară și pe problemele cărora cetățenii sunt nevoiți să le facă față. Majoritatea nou-creată este, însă, preocupată de funcții, de propriul confort și probează ostentativ că interesele lor sunt mai importante decât securitatea și bunăstarea țării.

„Luând în calcul faptul că majoritatea parlamentară are alte priorități decât cele de pe agenda țării, grupul parlamentar PRO MOLDOVA părăsește ședința și nu va participa la jocurile puterii”, a spus Andrian Candu, liderul PRO MOLDOVA.

Totodată, el a punctat faptul că dezastrul de ieri din legislativ trebuie să fie asumat de toți deputații.

„Ce a făcut majoritatea parlamentară pe de o parte, dar și opoziția pe de alta nu este de apreciat. Totuși, majoritatea a fost cea care a provocat ciocnirile. Nu ne face față  și toți suntem responsabili de cele întâmplate”, a menționat liderul PRO MOLDOVA.