Președintele PRO MOLDOVA a avut întrevederi cu liderii PSD, PNL, PRO România și cu ministrul de externe Bogdan Aurescu

20 Aprilie 2021

Situația politică de la Chișinău și perspectivele de soluționare a crizelor prin păstrarea și fortificarea cursului european al Republicii Moldova au fost discutate la București de președintele PRO MOLDOVA Andrian Candu cu liderii PSD, PNL, PRO România și cu ministrul de externe Bogdan Aurescu.

Andrian Candu a mulțumit pentru  suportul constant și ajutorul considerabil pentru cetățenii noștri în această perioadă pandemică. De asemenea, el a menționat importanța recuperării cursului European al țării, în special, în urma alegerilor parlamentare anticipate. Potrivit lui Candu, Moldova se confruntă cu o criză profundă sanitară, economică și politică, dar în special cu o criză morală a societății care este dezamăgită, obosită, speriată și extrem de săracă.

Președintele PRO MOLDOVA a prezentat prioritățile formațiunii pentru următorii ani și a pledat în discuții cu președintele Camerei Deputaților Ludovic Orban și președintele PSD Marcel Ciolacu pentru relansarea relațiilor de cooperare pe proiecte de infrastructură, investiție, educație și sănătate, precum și reluarea colaborării instituționale înghețate în ultimii ani.

În discuția cu ex-prim-ministrul României, Victor Ponta, a fost subliniată importanța revenirii la proiectele mari pentru oameni care au fost lansate și dezvoltate anterior în Republica Moldova cu suportul și contribuția Guvernului roman.

Președintele PRO MOLDOVA se află într-o vizită de lucru la București în perioada 19-21 aprilie.