Președintele PRO MOLDOVA a avut o întrevedere cu președinta Comisiei pentru politica externa, Camera Deputatilor din România

19 Aprilie 2021

Situația politică din Republica Moldova, regresul puternic în relația Chișinău-București din ultimii ani, precum și consecințele catastrofale ale crizei sanitare, politice și economice din țara noastră au fost discutate de Președintele PRO MOLDOVA Andrian Candu cu Rosalia-Ibolya Biro, președinta Comisiei pentru politica externa, Camera Deputatilor.

Întrevederea a fost organizată în cadrul vizitei la București a președintelui PRO MOLDOVA. Andrian Candu a exprimat gratitudine și înaltă apreciere pentru suportul pe care România îl acordă țării noastre în toată perioada pandemică. Potrivit lui, facilitățile oferite de statul român pentru imunizarea cetățenilor din Republica Moldova sunt o șansă extraordinară pentru ieșirea din criza sanitară profundă.

Totodată, Andrian Candu a constatat cu regret regresul în relația dintre cele două țări în plan politic și de cooperare, inclusiv pe dimensiunea parlamentară. Multe proiecte de infrastructură sunt suspendate sau în mare întârziere, lipsa Guvernului pentru o perioadă atât de lungă, precedată de o guvernare defectuos-electorală a generat multe restanțe și a compromis parcursul firesc de dezvoltare al statului.  

Potrivit lui, problemele generate de instabilitatea și fragilitatea puterii ar putea fi soluționate în cadrul alegerilor anticipate cu condiția consolidării partidelor pro-europene. Totodată, părțile au optat pentru impulsionarea discuțiilor la nivel de parlamentari, comisii și platforme comune de dialog pe subiecte prioritare în cooperarea moldo-română.

Andrian Candu se află într-o vizită de lucru în România unde are programate întrevederi cu liderii partidelor parlamentare și extraparlamentare, precum și o întâlnire cu
Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei și ASR Principele Consort Radu.