Partidul Politic PRO MOLDOVA este înregistrat

21 Iunie 2020

PRO MOLDOVA va continua lupta pentru o Moldovă prosperă și justă  în calitate de Partid politic, înregistrat oficial în Republica Moldova. Anunțul despre înregistrarea formațiunii a fost făcut de Andrian Candu, ales în funcția de președinte al Partidului Politic PRO MOLDOVA la Congresul de constituire a formațiunii, organizat la începutul lunii curente.

„Suntem un partid modern de centru-dreapta, care crede că Moldova poate și va reuși să iasă din acest cataclism cauzat de pierderea valorilor și promovarea nulităților. Pledăm pentru reanimarea tradițiilor noastre strămoșești impregnate cu note de tehnologii avansate și bune practici de guvernare. Ne adresăm oamenilor activi care sunt dezamăgiți de felul în care se guvernează în ultimele decenii. Suntem partidul cetățenilor care muncesc, cred în drepturile lor, cred că țara deja astăzi poate fi mai prosperă și mai unită, dacă vom rezolva împreună problemele și vom înceta să ne batem și să arătăm cu degetul unul spre celălalt”, a spus Andrian Candu.

PRO MOLDOVA a apărut în contextul unei crize morale, economice și sanitare profunde. Țara este administrată de persoane fără verticalitate, fără viziune și în interesul unui singur personaj. Guvernul și Parlamentul au fost transformate în instrumente de luptă politică, fiind excluse din procesul de luare a deciziilor. Republica Moldova a ajuns în izolare internațională. Partidul Politic PRO MOLDOVA (PRO) unește energia oamenilor liberi care cred în necesitatea unei noi Republici.

Acțiunile PRO MOLDOVA sunt îndreptate spre resetarea sistemului politic în cadrul unor alegeri parlamentare anticipate și oferirea unor proiecte de țară care să asigure dezvoltarea durabilă și integrarea europeană a țării.  În perspectiva alegerilor prezidențiale din 2020, PRO MOLDOVA va avea o poziție pragmatică care să ofere țării șansa pentru o nouă republică. 

PRO MOLDOVA susține o economie socială de piață, al cărei rol este să genereze bunăstare și dezvoltare pentru fiecare moldovean. Sănătatea și educația trebuie să fie de calitate și accesibile pentru toți locuitorii țării. Partidul militează pentru  un stat de drept, în care toate ramurile puterii cooperează în favoarea cetățeanului și sunt independente. PRO MOLDOVA va construi relații bazate pe respect, decență și cooperare cu toți vecinii noștri.

PRO MOLDOVA are misiunea de a reabilita valorile democratice și vine cu o echipă pregătită să asigure implementarea reformelor în economie, administrația locală, sănătate, educație și justiție.

Amintim că, mișcarea PRO MOLDOVA a apărut în urma scindării Partidului Democrat, când mai mulți deputați au refuzat să accepte coaliția nocivă cu Partidul președintelui Dodon. Congresul de constituire al formațiunii a avut loc la 10 iunie, fiind organizat cu respectarea normelor sanitare pentru perioada de pandemie.

Imagini foto de la Congresul de constituire PRO MOLDOVA

Discursul președintelui PRO MOLDOVA, Andrian Candu