PRO MOLDOVA condamnă aplicarea selectivă a amenzilor în regimul de carantină

29 Aprilie 2020

Căutăm o soluție juridică pentru amenzile aplicate fără noimă oamenilor, pentru a scăpa locuitorii Republicii Moldova de aceste sancțiuni aplicate selectiv, a anunțat astăzi Andrian Candu, președintele grupului parlamentar PRO MOLDOVA.

În context, Andrian Candu a făcut un apel către toți cei care au fost penalizați în această perioadă de autorități să facă o copie a procesului verbal și să o transmită PRO MOLDOVA. ”Juriștii noștri lucrează deja cu mai multe materiale și vom reveni curând cu soluții. Toți suntem egali în fața legii și este absolut inacceptabil să fie aplicate selectiv amenzi și restricții. Înțeleg că au nevoie de bani, dar nu trebuie să-i caute la noi. Să-și facă treaba bine și să gestioneze corect, fără scheme și minciuni, treburile publice astfel vor găsi bani pentru pensii și salarii din altă parte decât în buzunarele oamenilor”, a spus liderul PRO MOLDOVA.

Potrivit lui, plimbările prin țară ale președintelui Igor Dodon implică riscuri de infectare pentru toți cei ”onorați de înalta suită” și nevoiți să-l primească pe șeful statului în vizită, precum și pentru angajații statului care îl însoțesc în aceste vizite. ”Numai dacă va fi sancționat președintele Igor Dodon pentru că nu poate sta pe loc și îl macină dorința de PR pe timp de pandemie, atunci vom accepta legitimitatea restricțiilor și sancțiunilor impuse”, a precizat Andrian Candu.