PRO Moldova - partidul oamenilor DE TREABĂ a făcut totalurile mandatului actual în Parlament

12 Mai 2021

Noi am fost și rămânem PRO Normalitate, motiv din care nu am trădat, nu am mințit și nu am făcut alianțe împotriva firii, precum obișnuiesc ceilalți. Grupul parlamentar PRO MOLDOVA are o istorie de numai 14 luni, timp în care am devenit singurul partid parlamentar care nu a participat în nicio formă la guvernările din perioada acestui Parlament, a declarat președintele PRO MOLDOVA Andrian Candu.

Făcând totalul activității mandatului actual, Andrian Candu a calificat Parlamentul de legislatura a X-a drept cel mai neinspirat și mai egoist din câte au fost vreodată.

„Chiar dacă numai două din 5 formațiuni care au acces inițial în Legislativ aveau o experiență parlamentară în spate, chiar dacă așteptările au fost mari, activitatea Parlamentului a început la limita legalității și a continuat până la dizolvare în aceeași stilistică a absurdului”, a spus liderul PRO MOLDOVA.


Potrivit lui, acest Parlament mai mult s-a ocupat de alegeri și curățenii, iar în aceste condiții PRO s-a concentrat, din opoziție, pe amortizarea incompetenței și amatorismului care ne-a pricopsit cu patru guverne în nici doi ani, precum și o situație fantasmagorică de guvern interimar care are deja un mandat mai lung decât anumite Executive cu împuterniciri depline, perindate din 2019 încoace.

De la înființare în anul 2020, PRO a înaintat 55 de proiecte, fiecare al treilea fiind aprobat, chiar dacă grupul nu a fost în nicio alianță, coaliție sau majoritate parlamentară pe durata mandatului. Grupul PRO MOLDOVA a fost reprezentat în Biroul Permanent doar în ultimele luni, nu a fost pe parcursul la aproape tot mandatul în comisii care să aibă tangențe cu profilul profesional al deputaților. Cu toate acestea, PRO a reușit să blocheze inițiative nocive ale majorităților la Curtea Constituțională și să fie alături de oameni cu inițiative și să rămână o forță vizibilă și o voce puternică a oamenilor de treabă în Parlament.