PRO MOLDOVA protestează împotriva anulării semnăturilor în susținerea lui Andrian Candu

18 Septembrie 2020

Câteva sute de susținători ai lui Andrian Candu au pornit în marș organizat la CEC, unde astăzi continuă ședința în care este examinată înregistrarea candidatului PRO MOLDOVA pentru alegerile prezidențiale din 1 noiembrie curent. 

PRO MOLDOVA a cerut ieri recuzarea secretarului CEC Maxim Lebedinschi, ex-consilierul lui Dodon, pe motiv de examinare tendențioasă și părtinitoare a dosarului depus de Andrian Candu, precum și ignorarea multiplelor probe care demonstrează erorile admise de CEC în verificarea listelor. 

Protestarii au venit din majoritatea raioanelor țării cu lozinci PRO Candu. Potrivit lor, interpușii lui Dodon încearcă să elimine candidatul PRO din cursă pentru că anume Andrian Candu și colegii săi au reușit în ultima jumătate de an să zădărnicească planurile, ilegalitățile și schemele puse la cale de actualul președinte al țării și majoritatea sa de buzunar. 

Socialiștii inaugurează festiv WC pentru a avea unde arunca voturile noastre astăzi și pe 1 noiembrie, a declarat Ion Harghel unul dintre inițiatorii protestului. Potrivit lui, chiar dacă CEC a înscris la morți oameni vii și ignorează probele aduse de juriști care dovedsc greșelile sistemului lor de verificare, am venit aici pentru a aminti că suntem vii, trăim aici și ne pasă. 

Astăzi este ultima zi în care CEC, conform legislației, este obligat să decidă asupra înregistrării candidatului Andrian Candu n cursa pentru alegerile prezindețiale din 1 noiembrie. După ședința de ieri, au fost prezentate probe ale erorilor de verificare aplicate de CEC și eliminarea abuzivă a mii de semnături. 

De menționat că, chiar după trierea arbitrară și contrară normelor Codului electoral, CEC a confimat peste 18 mii de semnături ca valabile pentru Andrian Candu. 

- -

Mai multe imagini foto: flickr.com