PRO Moldova rămâne de partea oamenilor în acest scrutin electoral de luptă a orgoliilor

2 Iunie 2021

Societatea este divizată și nu există nici condiții, nici voință pentru o campanie veritabilă, a declarat Andrian Candu, președintele PRO Moldova, astăzi, într-o conferință de presă, în care a anunțat că formațiunea nu va participa în calitate de concurent electoral în alegerile parlamentare anticipate, alegând să rămână de partea oamenilor. 

„Alegerile, în actualele condiții, aduc doar risipă de bani și nu vor aduce schimbare pentru că nu se luptă pentru cetățeni, dar pentru putere în continuarea prezidențialelor. Urmărim o luptă de orgolii. Mai exact, urmărim ce ni se dă pentru că nu există un program pentru Moldova post-pandemică. Aceste alegeri sunt despre o țară dezbinată, obosită, dar care vrea să creadă. Corupție, justiție, pericole externe, securitate regională și alte chestii greu de măsurat și ușor de uitat după vot. Ne-am întors în timp și am ajuns din nou să așteptăm vremuri bune cu seceră și ciocan pe fundal de steluță”, a declarat Andrian Candu. 

PRO Moldova demarează o campanie națională de informare în care membrii și simpatizanții vor deconspira falsurile și promisiunile mincinoase, precum și vor mobiliza oamenii de treabă pentru a puncta și a promova soluții reale pentru Moldova post-pandemică. 

Președintele PRO MOLDOVA a subliniat că formațiunea rămâne consecventă și în opoziție, la fel cum a fost și în Parlament, fiind singurul partid care nu a făcut alianță pentru putere cu socialiștii. În timp ce  PAS, PPDA, PDM, Partidul ȘOR împărțeau puterea cu PSRM, PRO Moldova a prezentat planuri anti-criză și proiecte de legi pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă societatea.