PRO MOLDOVA salută decizia Curții Constituționale

22 Decembrie 2020

PRO MOLDOVA salută decizia Curții Constituționale de suspendare a deciziei majorității Pentru Dodon de anulare a așa numitei legi a miliardului.

„Este o mică victorie care securizează economia și stabilitatea sistemului financiar al țării. Sunt bucuros că am reușit să blocăm pe moment impactul dezastruos pe care ar fi putut să-l aibă această lege asupra fiecărui locuitor al țării, deoarece rezultatul pretinsei eliberări a oamenilor de povara datoriilor ar fi însemnat cădere leului, creșterea galopantă a prețurilor și prăbușirea sistemului financiar. La fel, grav ar fi fost impactul asupra relațiilor cu organizațiile internaționale, investitorii, iar imaginea țării ar fi rămas șifonată pentru multe decenii înainte”, a declarat Andrian Candu, unul dintre autorii sesizării la Curtea Constituțională.

Astăzi, Curtea Constituțională a suspendat acțiunea Legii nr. 230 din 16 decembrie 2020 pentru abrogarea Legii privind emisiunea obligațiunilor de plată derivate din garanțiile de stat, în urma sesizării depuse de Andrian Candu și Vladimir Cebotari, deputați în Parlamentul Republicii Moldova.