PRO MOLDOVA salută decizia deputatei Elena Bacalu de a adera la grupul parlamentar PRO MOLDOVA

8 Mai 2020

Salutăm decizia curajoasă a deputatei Elena Bacalu, președinte al comisiei protecție socială, sănătate și familie, de a adera la grupul parlamentar PRO MOLDOVA.

Elena Bacalu a anunțat astăzi că părăsește formațiunea Partidului Democrat și aderă la grupul parlamentar PRO MOLDOVA.

„Este imperios necesar de a ne conjuga eforturile pentru binele societății. Din păcate, împreună cu echipa PDM aceste deziderate deja nu mai sunt posibil de realizat. Prea multe ezitări și dezamăgiri. Vreau și eu să trăiesc aceleași sentimente de independență și libertate în luarea deciziilor, precum și să fiu auzită, iar prin vocea mea să fie auziți cetățenii, care m-au votat, pentru a le reprezenta interesele în Legislativ. În vederea soluționării în comun a sarcinilor trasate ader la grupul PRO MOLDOVA din Parlament și la platforma de unitate și solidaritate!”, a declarat Elena Bacalu.

La această oră, Grupul parlamentar PRO MOLDOVA este format din 9 deputați. Totodată, astăzi, apelului la solidaritate și de constituire a unui bloc anti-guvernamental au răspuns deputații Violeta Ivanov, Vladimir Vitiuc și Oleg Sîrbu, care au părăsit PDM.

În această săptămână, mai mulți activiști și membri marcanți PDM din teritoriu au anunțat că formațiunea a trădat interesele alegătorilor transformându-se într-o anexă a PSRM. 

- - 

Mesajul Elenei Bacalu:

Prieteni, colegi!

Am luat act de Apelul lansat de fostul coleg și liderul echipei Pro Moldova, Andrian Candu, cu privire la consolidarea opoziției parlamentare pe o platformă unică de solidaritate națională. Consider că este o inițiativă salutabilă în contextul crizei prin care trece Republica Moldova, în mod special, sistemul de sănătate. Este imperios necesar de a ne conjuga eforturile pentru binele societății.

Din păcate, împreuna cu echipa PDM aceste deziderate deja nu mai sunt posibil de realizat. Prea multe ezitări și dezamăgiri.

Vreau să cred că cetățenii care au aplicat ștampila în buletinul de vot pentru PDM la ultimele alegeri parlamentare au votat, în egală măsură, și pentru mine, iar acum îmi vor susține poziția. Prin votul acordat mie a fost un mesaj clar al populației din sudul țării că vor să fie auziți, că au nevoie de proiecte de infrastructură în regiune, vor să fie prezenți la guvernarea statului pe principiul proporțional, vor sa fie cetățeni deplini ai Republicii Moldova, fiindu-le create astfel de condiții încât să nu-și mai dorească să părăsească țara.

Am citi și mesajele de “adio” ale unor colegi, m-am regăsit în ele și am conștientizat că vreau și eu sa trăiesc aceleași sentimente de independență și libertate în luarea deciziilor, precum și să fiu auzită, iar prin vocea mea sa fie auziți cetățenii, care m-au votat, pentru a le reprezenta interesele în Legislativ.

Am văzut și reacția altor colegi, una "necomentabilă". O nouă lecție neînsușită!

Astfel, declar că începând cu ziua de astăzi părăsesc majoritatea parlamentară, fracțiunea și Partidul Democrat din Moldova!

În vederea soluționării în comun a sarcinilor trasate ader la grupul Pro Moldova din Parlament și la platforma de unitate și solidaritate!