PRO MOLDOVA și PRO ROMÂNIA vor consolida relațiile de cooperare

7 Octombrie 2020

PRO MOLDOVA și PRO ROMÂNIA vor consolida relațiile de cooperare, comunicare și sprijinul politic reciproc atât în alegeri, cât și în cadrul unor proiecte pe care le vor dezvolta în beneficiul locuitorilor celor două țări, au anunțat președinții formațiunilor, care s-au întâlnit ieri, 7 octombrie, la București.


Președintele PRO MOLDOVA Andrian Candu și președintele PRO ROMÂNIA Victor Ponta au constatat că relațiile dintre țările noastre sunt înghețate și necesită o relansare așteptată de românii de pe ambele maluri ale Prutului.


Andrian Candu a informat partenerii din România despre blocajele organizate de guvernarea de moment din Republica Moldova concurenților electorali incomozi și numeroasele încălcări admise în campania electorală pentru prezidențiale din acest an. Aceste abuzuri se produc pe un fundal deprimant de criză sanitară, socială și economică fără precedent, care depășește administrația Dodon și a adus sub pragul sărăciei sute de mii de familii, a spus Andrian Candu. 


Președintele PRO MOLDOVA a comunicat colegilor din România despre măsurile întreprinse de grupul parlamentar pe care îl conduce și care este a treia forță în Parlament după numărul de deputați. El a punctat acțiunile imediate care trebuie întreprinse pentru a repune R.Moldova pe calea dezvoltării democratice și a readuce subiectele importante pentru oameni pe agenda publică. 


Totodată, Andrian Candu i-a mulțumit lui Victor Ponta pentru proiectele dezvoltate în Republica Moldova în perioada când deținea funcția de prim-ministru, menționând că, la această oră, din păcate, proiecte importante de infrastructură cum ar fi cel de interconectare energetică sunt trase pe linie moartă. Menționăm că, în perioada mandatului lui Victor Ponta au fost reparate grădinițe, muzee, teatre, grădinițe, licee, a fost lansat SMURD, proiecte regionale de infrastructură, precum și a fost început proiectul gazoductului care leagă R.Moldova de România. 


La întrevedere a participat și Sergiu Sîrbu, vicepreședinte al PRO MOLDOVA.