Testul sincerității - responsabilitatea candidaților față de pensionari

16 Octombrie 2020

PRO MOLDOVA transformă promisiunile candidaților admiși în cursa pentru prezidențiale în proiecte de legi și propune votarea lor până la 1 noiembrie într-o ședință plenară a Parlamentului. 

Grupul parlamentar PRO MOLDOVA a făcut demersuri către toate fracțiunile din Parlament pentru a subsemna cererea de convocare a ședinței plenare a Legislativului săptămâna viitoare. Amintim că pentru aceasta sunt necesare semnăturile a 34 de deputați.

„Este foarte popular, astăzi, printre politicieni discuția despre responsabilitate și caracter, interesul oamenilor. Noi propunem testarea acestor calități până ca alegătorii să-și dea votul. Să vedem dacă cei înscriși în cursa electorală promit doar sau, poate, cu adevărat le pasă și vor să schimbe lucrurile. Am propus primul proiect în cadrul testului sincerității legat de majorarea pensiilor, iar altele urmează să fie înaintate în perioada imediat următoare. În funcție de cum vor acționa candidații și formațiunile care îi susțin în raport cu onorarea propriilor promisiuni, vom decide pe cine vom încuraja susținătorii noștri să voteze la 1 noiembrie curent”, a declarat Andrian Candu, liderul PRO MOLDOVA. 

PRO MOLDOVA subliniază că, atât deputații, cât și simpatizanții formațiunii sunt liberi să-și aleagă candidatul pe care îl vor susține în condițiile în care singurul candidat căruia necondiționat i-au exprimat încrederea a fost abuziv exclus din cursa electorală. Totodată, o decizie a partidului față de susținerea, inclusiv la nivel de organizații teritoriale, a unui candidat nu există deocamdată. Singura decizie univocă legată de această campanie este lupta împotriva lui Igor Dodon, care a devalorizat mandatul de președinte și încearcă să preia controlul asupra tuturor instituțiilor statului.