Un grup de consilieri și activiști locali PDM din raioanele Leova și Soroca au aderat la PRO MOLDOVA

8 Mai 2020

Dezamăgiți de trădarea intereselor alegătorilor de către Partidul Democrat un grup de consilieri și activiști locali din raioanele Leova și Soroca au aderat la PRO MOLDOVA

Potrivit ex-vicepreședintelui organizației teritoriale PDM Leova, Ion Guțu, oamenii sunt profund dezamăgiți de transformarea PDM în anexă a Partidului Socialiștilor și compromiterea viitorului țării. Prin ratificarea acordului de împrumut cu Federația Rusă, Partidul Democrat a îngenuncheat țara și a trădat votul cetățenilor care au optat pentru un parcurs european, pentru proiecte frumoase pentru oameni și pentru o țară independentă și prosperă, se menționează în declarația activiștilor din Leova.

Primarul de Șolcani, Boris Rotari, și consilieri din comunele Șolcani și Bulboci, raionul Soroca, au fost determinați să părăsească rândurile PD, deoarece formațiunea ar fi ajuns să fie controlată integral de președintele Dodon, iar în interiorul partidului nu mai există liberă exprimare, opiniile membrilor formațiunii nefiind luate în considerare. De asemenea, aceștia își exprimă regretul că PDM a trădat valorile europene și principiile democratice după care s-a condus. 

De asemenea, astăzi, liderul PRO MOLDOVA, Andrian Candu, și deputatul pentru circumscripția 6, Corneliu Padnevici, s-au întâlnit cu Victor Său, fost primar al orașului Soroca, cunoscut activist politic în regiune, consilier municipal și raional independent, care a anunțat că aderă la PRO MOLDOVA.

Până la această oră, din PDM au plecat 9 deputați și aproximativ 150 de primari, consilieri raionali și locali și activiști marcanți, care au aderat la PRO MOLDOVA.