Andrian Candu a avut o întrevedere cu E.S. Dereck J. Hogan

19 Mai 2020

Președintele grupului parlamentar PRO MOLDOVA, Andrian Candu, a avut o înrevedere cu E.S. Dereck J. Hogan, Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova. La întâlnire a participat deputatul Vladimir Cebotari.

 

Andrian Candu a comunicat motivele din care guvernarea pierde încrederea și susținerea a tot mai mulți oameni, atât în Parlament, cât și în țară. Potrivit lui, actualul regim și-a pierdut echilibrul irecuperabil, inclusiv din cauza că nu a știut să gestioneze profesionist criza provocată de COVID-19, precum și efectele conexe ale acesteia din economie și domeniul social.

 

Liderul PRO MOLDOVA a menționat că, în ultimele două luni, a fost compromis principiul separării puterilor în stat, întâi când Guvernul s-a lăsat condus de președintele țării, apoi prin presiunile exercitate asupra Curții Constituționale și culminând cu declarațiile Procuraturii Generale conforme indicațiilor președintelui Dodon.  

 

Andrian Candu a subliniat că unica preocupare a PRO MOLDOVA este depășirea situației dezastruoase din economie și a efectelor acesteia asupra oamenilor din Republica Moldova. Un Guvern capabil să readucă țara pe linia de plutire și o majoritate neomogenă, dar care să acționeze în interesul locuitorilor țării, nu a interesului politic al unui om, este obiectivul pe care la această oră îl urmăresc deputații PRO MOLDOVA, susținuți de sute de aleși locali și oameni de bună credință din toată țară. Fără aceste două componente, potrivit celor doi deputați, este imposibilă asigurarea desfășurării unor alegeri corecte și conforme normelor democratice în toamna acestui an.