Andrian Candu a avut o întrevedere cu Marko Shevchenko, ambasadorul Ucrainei în Republica Moldova

20 Mai 2020

Președintele grupului parlamentar PRO MOLDOVA, Andrian Candu, a avut o întrevedere cu Ambasadorul Ucrainei în Republica Moldova, E.S. Marko Shevchenko.

Părțile au făcut schimb de opinii referitor la provocările generate de propagandă și dezinformare. Liderul PRO MOLDOVA i-a comunicat ambasadorului despre măsurile, inclusiv legislative, aprobate anterior cu suportul și consultarea largă a instituțiilor media și a societății civile.

Andrian Candu a informat ambasadorul Ucrainei despre situația social-politică din țară și a menționat că Guvernul și-a demonstrat ineficiența și incapacitatea de a gestiona în interesul cetățenilor treburile publice. Totodată, acest Guvern va putea fi schimbat numai în condițiile unui consens asupra priorităților țării pe termen mediu și cu garanția instituirii în termeni restrânși a unui nou executiv. 

Andrian Candu și-a exprimat regretul în legătură cu răcirea relațiilor între Moldova și Ucraina după preluarea integrală a puterii în stat de către președintele Republicii Moldova, Igor Dodon.

Oficialii au discutat despre relațiile dintre statele noastre și despre soluțiile comune pentru mai multe probleme cu care se confruntă cetățenii din Republica Moldova și Ucraina. În context, Andrian Candu a menționat experiența bună de conlucrare pe filiera parlamentară și performanța punerii pe agenda internațională a subiectelor de interes comun prin Adunarea interparlamentară Moldova-Ucraina-Georgia, precum și colaborarea excelentă la nivel de președinți de Parlament.