Comisia națională extraordinară de sănătate publică a aplicat abuziv un șir de restricții dure și ilegale față de cetățeni și agenții economici

21 Mai 2020

Comisia națională extraordinară de sănătate publică a aplicat abuziv un șir de restricții dure și ilegale față de cetățeni și agenții economici, care au condus la încălcarea dreptului la muncă, la proprietate și egalitatea tuturor în fața legii. În această situație, grupul parlamentar PRO MOLDOVA a înregistrat în Parlament un proiect de lege privind interpretarea art.58 din legea privind supravegherea de stat a sănătății publice. 

Propunerea a fost susținută de protestatarii care au venit să-și ceară dreptul la muncă în fața Parlamentului. Deputații PRO MOLDOVA Andrian Candu și Vlad Cebotari au discutat cu protestatarii și au fost unanimi referitor la ineficiența măsurilor anunțate de Guvern pentru pretinsul suport al mediului de afaceri. Totodată, oamenii au reclamat neonorarea ajutoarelor despre care guvernarea a vorbit în ultimele două luni și au cerut urgent măsuri concrete pentru evitarea colapsului în economie ce va conduce la o criză socială puternică. 

Argumentele prezentate de PRO MOLDOVA demonstrează că, la această oră, norma legală este aplicată greșit de către Comisia națională extraordinară pentru sănătate publică. Deciziile acestei comisii sunt aplicate selectiv și discriminatoriu, unii agenți economici fiind obligați să-și sisteze activitatea, iar alții nu, chiar dacă se află în condiții egale din punct de vedere al sănătății publice. Comisia nu poate lua măsuri față de ramuri întregi ale economiei.