Conducerea socialist-democrată a raionului Drochia irosește banii publici pe timp de pandemie

5 Iunie 2020

Majoritatea socialist-democrată din Consiliul raional Drochia a decis alocarea a peste 300 mii lei pentru reparația sălii de ședințe a Consiliului și un aparat de fotografiat, refuzând propunerea consilierilor PRO MOLDOVA de alocare a banilor respectivi pentru spitalele din raion. 

Consilierul din partea Grupului PRO MOLDOVA, Mihai Nelipovschi, a propus ca banii respectivi să fie redirecționați pentru achiziționarea de echipamentele medicale care lipsesc în raion, dar sunt vitale în această perioadă de pandemie. ”Propunerea a fost respinsă, pentru că mai important pentru socialiști și democrați este confortul personal, în timp ce în raion, oamenii au ajuns la sapă de lemn. Foarte multe persoane active au pierdut locurile de muncă, afacerile mici se închid fără susținerea statului, iar în spitale oamenii mor cu zile”, a spus consilierul PRO MOLDOVA. 

La rândul său, deputatul PRO MOLDOVA, ales pe circumscripția Drochia, Corneliu Padnevici, a menționat că, în timp ce, public, Prim-ministru și Președintele țării se laudă cu reducerea cheltuielilor pentru instituțiile publice și pretind că ar fi cerut excluderea achizițiilor neprioritare, în realitate, cu girul Guvernului, se procură bunuri care de departe nu sunt de primă necesitate. 

„Un aparat foto de 25 de mii de lei și 285,42 mii de lei pentru reparații în sala de ședințe, asta au ales să facă cu banii consilierii din Drochia! Pe lângă faptul că e o decizie de un cinism nemaiîntâlnit, vedem o dată în plus cum guvernarea una spune și alta face”, a spus Corneliu Padnevici. 

În raionul Drochia au fost confirmate, potrivit datelor oficiale, 48 de cazuri de infectare cu Covid-19, 725 de persoane sunt sub supraveghere medicală, iar trei persoane au decedat.