Majoritatea parlamentară, ghidată de Igor Dodon, a respins punerea pe ordinea de zi a trei proiecte PRO MOLDOVA elaborate în sprijinul cetățenilor Republicii Moldova

21 Mai 2020

Majoritatea parlamentară, ghidată de Igor Dodon, a respins punerea pe ordinea de zi a trei proiecte PRO MOLDOVA elaborate în sprijinul cetățenilor Republicii Moldova.

A fost respinsă propunerea de examinare a unui proiect care anula obligativitatea, introdusă abuziv, de obligare a persoanelor care se află mai puțin de 183 de zile pe teritoriul țării să procure asigurare medicală în Republica Moldova. Această prevedere a lovit dureros în mii de conaționali care s-au confruntat cu impedimente la revenirea acasă, în special, în perioada de pandemie.

De asemenea, a fost respins fără examinare un proiect de lege  care ar fi anulat amenzile abuzive și ar fi returnat banii oamenilor sancționați selectiv pentru încălcarea regimului de carantină.

Majoritatea parlamentară PSRM-PDM nu a susținut propunerea PRO MOLDOVA de a institui o comisie de anchetă care să verifice legalitatea și corectitudinea deciziilor aprobate în domeniul sănătății, precum și planul de măsuri pentru perioada următoare.

Amintim că anterior nu a fost susținută propunerea PRO MOLDOVA de a audia raportul Guvernului în Parlament despre acțiunile întreprinse în perioada stării de urgență, rezultate și impact.