PRO MOLDOVA obligă Guvernul să asigure testarea regulată și gratuită a tuturor colaboratorilor medicali

4 Iunie 2020

Grupul parlamentar PRO MOLDOVA a înregistrat un proiect de lege pentru completarea Legii ocrotirii sănătății. Proiectul dat vine să oblige Guvernul să testeze periodic și gratuit toți lucrătorii medicali și personalul auxiliar, care își riscă viața și activează în perioade pandemice, cu risc sporit pentru propria sănătate. 

Autoarea proiectului, deputata PRO MOLDOVA Ruxanda Glavan a precizat că „Pentru a exclude orice interpretare din partea Guvernului, că ar fi doar o obligație viitoare, propunem și o normă tranzitorie prin care Guvernul va asigura testarea obligatorie gratuită, săptămânală, a întregului personal, care activează în perioada pandemiei COVID-19”

„Vrem protejarea adevărată a colaboratorilor din sănătate. Situația Republicii Moldova, în contextul pandemiei, nu ne dă niciun semn de îmbunătățire. Iar pe acest fundal, îmbolnăvirea în continuare a cadrelor medicale este dezolantă! Una dintre cauze este faptul că spitalele au devenit însele focare de COVID-19. S-a ajuns la această stare de lucruri pentru că nici personalul medical, nici cel auxiliar nu a fost și nici nu este echipat adecvat și complet. Și nici nu a fost testat în întregime! Asta în timp ce OMS recomanda în luna martie să se testeze masiv, iar guvernanții noștri făceau coadă la microfoane, mulțumind eroilor și promițând că toți lucrătorii din sistemul de sănătate vor fi testați. Un nou set de promisiuni neonorate”, a declarat Ruxanda Glavan, deputat PRO MOLDOVA.

PRO MOLDOVA mizează pe susținerea tuturor deputaților, care, cu un vot, pot demonstra grija și respectul pentru eroii în halate albe. E timpul să le demonstrăm prin fapte că îi prețuim și că ne pasă.