PRO MOLDOVA salută venirea în echipă a deputaților Ghenadie Verdeș și Vasile Bîtca

18 Mai 2020

PRO MOLDOVA salută venirea în echipă a deputaților Ghenadie Verdeș, ales pe circumscripția Nisporeni, și Vasile Bîtca, deputat și președinte al Organizației Teritoriale PDM Nisporeni, precum și a unui grup de primari și consilieri locali care au aderat astăzi la PRO MOLDOVA.

Adunați de dorința de a pune umărul la dezvoltarea localităților și creșterea nivelului de trai, la apropierea țării de Uniunea Europeană și asigurarea unui viitor prosper și sigur al Republicii Moldova, Nisporeni a optat pentru PRO MOLDOVA.

„Colegii au făcut alegerea corectă  alături de mai mulți primari și consilieri locali din Nisporeni care știu că oamenii i-au votat pentru fapte și au avut încredere că nu vor vinde țara și încrederea lor. Le mulțumesc pentru curaj tuturor celor care sunt PRO MOLDOVA și sunt în opoziție cu dezastrul din țară”, a declarat președintele PRO MOLDOVA Andrian Candu.

În declarația primarilor se menționează că, la această oră, PDM contribuie la fortificarea în fruntea țării a unui clan interesat doar de propriile avantaje, folosind țara și oamenii pe post de instrumente pentru realizarea ”visului neîmplinit de dictator”. „Nu putem accepta să fim spectatori la dezmățul lor. PRO MOLDOVA ne dă încredere și reprezintă oamenii din Nisporeni care optează pentru dezvoltarea și apropierea țării de Uniunea Europeană”, se arată în declarația primarilor de Nisporeni.

Cca 200 de lideri locali, primari, consilieri și mai mulți deputați au renunțat, în ultimele săptămâni, la unul dintre partidele de la putere pentru a oferi Republicii Moldova șansa unui parcurs democratic, prosper și european al țării.

_ _

Mesajul lui Vasile Bîtca

Dragi prieteni, stimați nisporeneni,

Cunoașteți că mă caracterizează faptele, nu vorbele, iar dragostea față de țară mi-am exprimat-o nu în cuvinte, ci apărând meleagurile cu arma în mână, în timpul războiului de pe Nistru.

Am făcut echipă cu voi și pentru voi, pentru a pune umărul la schimbarea în bine a raionului Nisporeni și a întregii țări, prin proiecte de apeduct și canalizare, management al deșeurilor, iluminare stradală, drumuri bune, locuințe sociale și multe altele nu mai puțin importante.

Iar munca și dedicarea au fost răsplătite mereu cu încredere oferită prin voturi la alegeri. Organizația Teritorială PDM Nisporeni, formată din patrioți și oameni ai locului, care și-au suflecat mânecile și au muncit cot la cot pentru o viață mai bună pentru fiecare cetățean acasă, în Moldova, a obținut în alegeri printre cele mai multe voturi pentru formațiune și pentru reprezentanții acestora.

Astăzi, însă, oamenii pe care îi reprezint în Partidul Democrat din Moldova nu se mai regăsesc în politica pe care o face PDM, nemulțumirea crește pe zi ce trece. Prin urmare, a trebuit să iau o decizie în interesul acestora, pe care am cântărit-o foarte mult timp.

Astfel, începând de astăzi, eu, Vasile Bîtca, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, președintele Organizației Teritoriale PDM Nisporeni, anunț că părăsesc fracțiunea și Partidul Democrat și mă alătur cu speranță și încredere Grupului parlamentar PRO MOLDOVA.

Vreau să le transmit foarte clar tuturor celor care vor specula asupra deciziei mele că am luat această hotărâre doar pe baza unor valori și principii, pe care, azi, nu le mai găsesc în Partidul Democrat.

Credința în valorile democratice, europene, patriotismul și dragostea față de țară nu pot fi cumpărate nici cu un leu, nici cu un euro, nici cu sute de mii sau milioane, cum spun tocmai cei care și-au pierdut aceste credințe nu știm în schimbul a ce.

Mă mândresc cu Nisporeni și îmi doresc, în continuare, ca nisporenenii să se poată mândri cu mine.


Mesajul lui Ghenadie Verdeș

Prieteni, vă salut! Hristos a înviat!

Am petrecut și sfârșitul săptămânii trecute acasă, în Nisporeni, în discuții cu oamenii care m-au ales în luna octombrie 2019 să le reprezint în Parlament. Am trecut în revistă și am vorbit despre tot ce se întâmplă în țară și la conducerea ei. Nisporenenii mei sunt mâhniți și supărați, indignați de halul în care au ajuns oamenii și Republica Moldova. Nu am avut răspuns la întrebările lor despre ce s-a întâmplat cu echipa PDM, care a încurcat drumul și cărarea. Nu am avut nici un argument plauzibil, care să motiveze decizia conducerii Partidului Democrat de a face coaliție pentru președintele Dodon.

Noi suntem din Nisporeni, la o aruncătură de băț de Prut, de granița Uniunii Europene și, în loc să ne apropiem de Europa, de valorile occidentale, vedem cum cei care au pus stăpânire pe Partidul Democrat ne îndepărtează pe zi ce trece de aceste aspirații ale noastre.

Nici conștiința nu mă lasă, dar sunt și obligat de încrederea acordată de nisporeneni să iau atitudine și să nu contribui la acest dezmăț împotriva poporului și al țării.

Nu pot fi trădător de țară! Nu pot să-i trădez pe oamenii care m-au votat, pe oamenii care așteaptă de la mine să le reprezint în Parlament interesele lor.

Cu siguranță vor fi lansate diverse speculații și falsuri, însă voi mă cunoașteți așa cum sunt eu și știți că decizia aceasta am luat-o pentru că voi, oamenii care mi-ați acordat încredere, mi-ați cerut asta.

Astfel, vă anunț că, de astăzi, nu mai fac parte din fracțiunea și Partidul Democrat din Moldova. Totodată, vă anunț că mă alătur echipei PRO MOLDOVA.

Sper să avem cu toții un bun început de săptămână și un bun început în toate!

Așa, să ne ajute Dumnezeu!

Declarația Organizației Teritoriale PDM Nisporeni: